titelbalk-home

One man band-Speelwijze

one man band4½ Uur muziek, live gezongen en begeleid op live bespeelde keyboards. Laat u verbazen over wat Andy allemaal uit zijn keyboard 'tovert'. En, alles is echt gespeeld!!  Zo kan er gelijk op een leuke situatie ingespeeld worden, hij is namelijk niet afhankelijk van een muziekband die eerst afgelopen moet zijn.

Alle muziekstijlen zijn mogelijk. Van een rustige receptie, tot een volledige apres-ski meezingparty. Andy is alleen, en toch presteert hij als een kompleet orkest.

Eén mans orkest - de One man band

OneManBand-normaalAl meer dan 17 jaar treed Andy op als one-man-band en is uitgegroeid tot een zeer veel gevraagd artiest. Met behulp van zijn keyboard en zeer goede zangstem weet Andy het publiek te bespelen als geen ander! En dan niet met gebruik van midi-files of voorgeprogrammeerde computers, maar ècht live gespeeld!

Andy weet op een virtuoze manier zijn keyboard te bespelen waardoor het lijkt alsof er meerdere personen op de bühne staan. Vele orkesten kunnen met meerdere personen niet brengen, wat Andy wèl kan!

Maar hoe werkt dat dan? Hoe kan het dat Andy een hele band kan vervangen terwijl hij maar alleen is?

Tijdens een one-man-band optreden komen de volgende manieren aan bod

Spelen via de automatische begeleiding (drums, bass, gitaar) van een keyboard.
Andy speelt akkoorden met de linkerhand, het keyboard volgt die akkoorden met een bijbehorende baspartij, drums, gitaren en diverse begeleidings instrumenten. De solo partijen en begeleiding wordt met de rechterhand gespeeld. Via een vernuftig apparaat wordt er met Andy door een koortje meegezongen. Zo lijkt het alsof er 2 of meer mensen zingen!

Het keyboard zelf is voorzien van een elektronisch systeem waardoor het geluid van een drumstel, basgitarist, gitaren, trompetten, ... enzovoorts wordt geproduceerd. Ondanks dat Andy maar alleen is, lijkt het werkelijk alsof er een heel orkest staat op te treden! Dus inclusief drummer, gitarist en saxofonist en dergelijke.

Let wel, alles wordt nog steeds live gespeeld, dus geen computers of voorgeprogrammeerde muziek. Andy kan midden in een lied overschakelen naar een ander lied, zodat er direct ingespeeld kan worden op gebeurtenissen in het publiek. Zo blijft de show dynamisch, en blijft het 'live' orkest karakter behouden. Laat u verbazen over wat Andy Dellenoy aan meeslepende muziek kan laten horen. Het klinkt werkelijk als een volledig orkest/band!

Zingen met professionele muziekbanden
tiger-andyDeze manier wordt ook tijdens de zanger/entertainer optredens gebruikt. De begeleiding (de muziek) staat op een band. Andy hoeft 'alleen' maar te zingen. Maar... nu is er wel de mogelijkheid om 'door de zaal' te lopen! Sommige muziek is nu eenmaal te complex om alleen te spelen. Daardoor zijn deze banden de uitkomst om toch alle muziek te kunnen brengen.
Zo kan Andy elk gewenst nummer ten gehore brengen. Altijd 'live' gezongen!

Zingen en gitaar spelen
Dit wordt voornamelijk gebruikt met Andy's country-sets. Alle muziek, behalve de gitaar, staat op een muziekband. Dit wordt soms gebruikt bij uw country thema avond!

Social Media

facebook googleplus twitter youtube