titelbalk-duo

Duo de Dellenoy Brothers

Andy Dellenoy is ook onderdeel van het veelgeboekte duo "De Dellenoy Brothers". Dit doet hij samen met zijn broer Berry. Het is te vergelijken met de one-man-band, maar dan met meer zang, meer variƫteit, meer entertainment en nog meer live-muziek met uitgebreidere begeleiding (er zijn nu vier handen beschikbaar, in plaats van twee).

Zoals wij zeggen: Het duo is Muziek en entertainment in het kwadraat. Uiteraard is deze optie prijstechnisch wel iets duurder, maar het betaald zich dubbel en dwars terug door de nog betere kwaliteit en diversiteit.

De grootste kwaliteit van Andy en Berry is ongetwijfeld de zang.  Zowel Andy als Berry zijn zangers van hoog niveau. Beide hebben een uniek stemgeluid en zij weten het repertoire zeer goed onderling te verdelen zodat het maximale uit een lied gehaald kan worden. Zo zult u hen met het grootste gemak nummers van Frans Bauer horen zingen, maar 1 liedje later komt er een lied van Joe Cocker voorbij, en Elvis, en Kane, en Dorus, en Jannes, en Jan Smit, en ... en ... en ... Dat kan niet zullen de meesten zeggen!  Maar, het moet gewoon gehoord worden.  Ze zijn geen imitators maar ze zullen hun veelzijdigheid wel gebruiken tijdens het zingen.

Het publiek bespelen

Een andere, vaak veel belangrijkere kwaliteit is hun gevoel voor het publiek.  Het 'aanvoelen' van het publiek.  De muziekkeuze aanpassen op het aanwezige publiek.  Andy en Berry zijn entertainers!  Zij worden niet voor niets door velen benoemd als 'feestduo'.  Geen spelletjes, maar opzwepen, gek kunnen doen, op de bar staan, mensen mee laten zingen, enz. enz.

duo-sjoes3Live spelen van de instrumenten

De instrumenten worden LIVE bespeeld.  Dus geen zogenoemde MIDI-files of computertjes.
Zowel Andy als Berry zijn beide echte virtuozen op hun keyboards. De snelheid van hun vingers is met het blote oog niet meer bij te houden. Het is bij hun echt; "U vraagt, wij draaien" of beter gezegd, "wij spelen!"

Bijna alle soorten muziek!

Daar ligt ook de grote kracht van dit duo.  Ze zijn in staat om bijna alle verzoekjes van het publiek te spelen, mits de melodie bekend is.
Wat ze horen, spelen ze. Zo kunnen ze de mensen vermaken zoals dat ook gebeurt bij het "Duelling Piano's" concept, zoals de beroemde Crazy Piano's.

Niet voor niets hebben deze broers ook een eigen pianoshow! (zie: Wild Pianos.)  Zij spelen als duo Dellenoy Brothers echter op keyboards, wat ook nog het voordeel heeft dat de drums meespelen, en er ook andere instrumenten gekozen kunnen worden zoals bijvoorbeeld een heerlijke accordeon bij Nederlandse walsjes. Het is bij hun geen duelling piano's maar eerder, duelling keyboards.
(Voor de kenners; doet het u ook denken aan het nummer; duelling Banjo's?  De Brothers spelen op verzoek ook dat nummer voor u, ... live!)

Maar vergis u niet; Het 'normale' repertoire omvat alles wat u verwacht van een all-round orkest. De nieuwste hits, de foxtrotjes, de Rock&Roll, Latin & Caribisch(!), tango's, ... noem het maar op, ze spelen het.

Social Media

facebook googleplus twitter youtube